Interieur- en Verkoopstyling, Kleurenexpertise en Advies

De opleiding Interieurstyling is voor iedereen die geïnteresseerd is in en een passie heeft voor interieur en styling. Vaak geeft je als hobby al advies aan familie en vrienden en ben je ook regelmatig bezig met het stylen van je eigen huis. Droom je ervan daar je beroep van te maken en om een gediplomeerd interieurstylist(e) te worden? Dan is deze opleiding zeer geschikt!

De opleiding interieurstyling steunt de cursist in theorie en praktijk met presentatietechnieken en feedback van docenten en medecursisten. Zo leer je snel en efficiënt je doel te bereiken. In deze opleiding zijn 10 praktijkavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur verwerkt die worden gegeven in het Woonforum aan de Peizerweg in Groningen bij Rofra Home, Peizerweg 72 in Groningen en in de WoonTotaal Academy in Zoetermeer. Je maakt dus direct kennis met de praktijk! Ervaring opdoen in de praktijk is essentieel voor een beroep als interieurstylist.

inspiratiedag schoonhoven #deinterieurcoaches #interieuropleiding #interieurstyling

wat leer je allemaal?

  • Stylen, Moodboards en Werkbeschrijving.
  • Kleurenexpertise.
  • Materialenkennis (stoffen, hout, steen, etc.).
  • Inrichten van een ruimte.

Nadat je alle opdrachten met een voldoende hebt afgerond mag je examen doen, dit examen wordt door het IVB afgenomen en je ontvangt een landelijk
erkend diploma.

Voor wie is de opleiding Interieurstyling bedoeld?

De opleiding is geschikt voor mensen die een functie ambiëren in de sfeer van (interieur)stylist(e) van badkamers, keukens, verlichting, slaapcomfort, woonadvies, kleur, meubels, verfwinkels, stoffenzaken, woon-, decoratie- en bloemwinkels, vloeren, makelaardij, kunst; bouwmarkten, film en theater, (vak)beurzen en tentoonstellingen. De vakkennis die je opdoet is overigens in elke branche bruikbaar!

VOOROPLEIDING

Het zwaartepunt van de studie Interieurstyling ligt op het gebied van styling-, kleur- en decoratieadvies. Hoe zet je je creatieve ideeën voor interieurs om in een werkbaar plan? 

wat kun je van de studie verwachten?

Er is voor deze opleiding geen specifieke vooropleiding nodig. Uiteraard is creativiteit en commercie wel een vereiste.

Examen of certificaat

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en praktijkexamen.

  • Het examenreglement 'Interieur- & Verkoopstyling' is gebaseerd op de oorspronkelijke en goedgekeurde versie door de Minister van Onderwijs & Wetenschappen bij beschikking van 24 augustus 1993, kenmerk CFI/F/BV-93054216. I.v.m. een aantal inmiddels doorgevoerde wetswijzigingen zijn enkele onderdelen aangepast aan nu geldende eisen. Dit reglement is geaccepteerd door de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers (SOR) en door het bevoegd gezag van het instituut.
  • De examens van de beroepsopleiding Interieurstyling is afgestemd op de praktijk. Zo leren de examenkandidaten een aantal stylingprincipes, materialenkennis, presentatietechnieken (moodboards & collages).

Register-interieurstylist(e):
Na het behalen van het diploma word je automatisch ingeschreven bij de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers als Register-interieurstylist(e). 

Certificaat:
Wil je geen examen doen, dan kun je op aanvraag een certificaat van ons ontvangen. De kosten hiervoor zijn € 25,- excl. BTW. Je bent dan echter niet ingeschreven bij de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers als Register-interieurstylist(e).

kosten

  • De kosten van deze opleiding zijn € 899,- excl. BTW.

meer informatie en aanmelden

Heb je nog vragen?
Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag. 

Meteen aanmelden?
Dat kan natuurlijk ook! Download het inschrijfformulier, vul deze in en onderteken het en mail het vervolgens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.