Binnenhuisarchitectuur, Kleur en Styling

In de opleiding 'Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling' leer je hoe je succesvolle interieurontwerpen kunt maken. Ook de technische kant daarvan krijgt aandacht: je leert plattegronden tekenen, er is aandacht voor bouwkundige kennis en materialenkennis. Perspectieftekenen, zowel handmatig als op de computer horen ook bij de studie!

opleiding binnehuisarchitectuur, kleur en styling #interieur #opleiding

Voor wie is 'Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling' geschikt?

Het is belangrijk dat je ambitie en inzet hebt. Een algemene ontwikkeling op het niveau van enige jaren voortgezet onderwijs is gewenst. Veel onderwerpen zijn op hbo-niveau, sommige gaan zelfs verder. Natuurlijk heb je feeling met interieurs en een redelijke kennis van de Nederlandse taal. 

 • Je wilt nu weleens iets doen wat je werkelijk leuk vindt? Iets waar je je creativiteit en inventiviteit helemaal in kwijt kunt?
  Luister dan nu naar het stemmetje in je hart!

Wat is het verschil met de opleiding 'Interieur- en Verkoopstyling'?

In de opleiding 'Interieur- & Verkoopstyling', wordt het zwaartepunt alleen gelegd op styling-, kleur- en decoratieadvies.
Bij de opleiding 'Binnenhuisarchitectuur' komen ook onderwerpen als (nieuwe) indelingen en plattegronden voor praktische badkamers, keukenindelingen, verlichtingsplannen, tekenen enz. ter sprake.

Mondelinge opleiding

Studiebelasting:

 • In deze studie zijn 10 praktijkavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur verwerkt die worden gegeven in de WoonTotaal Academy in Zoetermeer.
 • Je bent ongeveer 10 tot 15 uur per week bezig.
 • Op elke studiebijeenkomst krijg je een opdracht die je thuis moet uitvoeren. De opdracht wordt in de volgende les besproken.
 • Een gedeelte van de bijeenkomst wordt besteed aan theorie, met name voor de examenvakken. Je krijgt ook een examentraining.
 • De opleiding is zeer intensief. Om de opleiding succesvol af te sluiten zul je zeker 150 tot 250 uur moeten investeren. 
  Alleen mensen met veel inzet, ambitie en gedrevenheid zijn in staat een dergelijke opleiding met succes af te ronden!
 • We proberen een slagingsscore van 100% te halen. 

Tijdens de studieavonden:

 • Behandelen we diverse proefexamens. 
 • Informeren we je over het opzetten van een eigen adviespraktijk.
 • Ontvang je ook een inleidende demonstratie van Sketch-Up.
 • Door het samenwerkingsverband met de Interieurcoaches, kunnen we je snel introduceren op de arbeidsmarkt voor betaalde opdrachten.

Aantal deelnemers:

 • In verband met de intensieve begeleiding is er plaats voor maximaal 8 deelnemers.

KOSTEN

 • Mondelinge opleiding € 1099,- excl. BTW.

Wat kun je van de studie verwachten?

 • Tijdens de intensieve opleiding word je getraind in o.a. creatieve woonoplossingen (woonkamer, slaapkamer, hal, werkkamer, kinderkamer enz.).
 • Basistechniek keuken- en badkamerontwerp, verlichting, kleuren en materialenkennis.
 • Je bent in staat om een creatief ontwerp te maken d.m.v. een aantrekkelijke presentatie.
 • Bovendien krijg je de nodige styling ervaring.

examen

De beroepsopleiding 'Binnenhuisarchitectuur' kan worden afgesloten met een erkend examen, afgenomen door de Stichting Orde van
Register-interieurontwerpers (SOR). Het diploma geeft recht om toe te treden tot het Masterregister (Master of Interiordesign) en/of
SOR-Register (Register-interieurontwerpers).

De Registerinschrijvingen zijn juridisch vastgelegd in de Benelux onder nummer 716333 en S194608. Het examen is conform de oorspronkelijke
en goedgekeurde versie door de Minister van Onderwijs & Wetenschappen bij beschikking van 24 augustus 1993, kenmerk CFI/F/BV-93054216.
I.v.m. een aantal aanpassingen in de Wet op het Onderwijs zijn een beperkt aantal punten aangepast aan de nu geldende eisen.

CERTIFICAAT

Als je ervoor kiest geen examen te doen en je hebt wel alle opdrachten met een voldoende afgerond, dan kun je een certificaat aanvragen.
De kosten hiervoor zijn € 25,- excl. BTW. Je kunt dan niet ingeschreven worden bij de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers als
Register-interieurstylist(e).

Meer informatie en aanmelden

Heb je nog vragen?
Wil je advies over welke vorm het beste bij je past? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag. 

Meteen aanmelden?
Dat kan natuurlijk ook! Download het inschrijfformulier, vul het in en stuur het op, samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs en een ondertekende kopie van de Algemene Voorwaarden.